Ontdek het thema

Brede publiek

De stemmers-test / Bpact

Met een boeiende en interactieve test peilt De Stemmers-test naar de belangrijkste drempels voor mensen om te gaan stemmen bij de lokale verkiezingen. Op basis van de antwoorden op verschillende stellingen, krijgen deelnemers een persoonlijke score op vier aspecten (motivatie, kennis, vertrouwen en praktische drempels) . Deze leiden tot een persoonlijke resultatenpagina, waarop elke deelnemer te zien krijgt in hoeverre hij of zij overeenkomt met bepaalde profielen van De Stemmerstest. Via deze persoonlijke resultatenpagina met herkenbare profielen leiden we deelnemers naar informatie om deze drempels effectief aan te pakken.

 

Zo heeft onze Stemmers-test een belangrijke doorverwijsfunctie voor burgers om zich te informeren en drempels weg te werken. Steden en gemeenten krijgen via een eigen link een zicht op de resultaten van de deelnemers uit hun gemeente, een communicatietoolkit en de resultaten van de impactmeting na de campagne.

Doelgroep

Alle Vlamingen die stemgerechtigd zijn voor de lokale verkiezingen in oktober 2024, maar we focussen graag samen op specifieke doelgroepen.

Hoe kan je aan de slag met dit materiaal

Als je je inschrijft om deel te nemen ontvang je:

  • Een communicatietoolbox, met daarin kant-en-klare teksten voor je website, e-mail of infomagazine, maar ook beelden om te gebruiken op social media, in posters, flyers of op infoschermen. Bedoeling is dat we de campagne in de 2de helft van augustus lanceren naar het grote publiek.
  • Daarnaast krijg je een eigen link met een dashboard: daarop kan je de (anonieme) deelnemers uit jouw stad of gemeente qua profiel en beweging opvolgen.
  • We sluiten na de verkiezingenaf met een kort webinar & de resultaten / learnings van het project.

Timing

Meld je als stad of gemeente aan via http://www.stemmerstest.be

De publiekscampagne beginnen we samen, in de 2de helft van augustus 2024.

Contactgegevens

Contacteer ons via stemmerstest@bpact.be, of neem contact met Raf Coenen: +32 478 73 83 52, raf@bpact.be

 

Naar info en inschrijvingen